Hospitality trainingen

Prof- hostess bied hospitality trainingen aan op basis van een uniek door Prof-hostess ontwikkeld training systeem. In 2 dagdelen* wordt verbinding gemaakt met de ” eigen hospitality ” skills van de deelnemer. Men ontdekt vanuit eigen beleving wat men ervaart in contact met de ander tijdens het werk of prive en hoe men dit positief kan doorvertalen op de werkvloer.

Vanuit deze ervaring maakt men gastvrijheid tot een echte en pure beleving . Tijdens de training worden door prof-hostes geregisseerde films getoond waardoor reflectie ontstaat. De trainingen worden zowel individueel als in groepsverband gegeven.
Men kan deze basis training uitbreiden met “coaching on the job”. Hierbij gebruiken we in 2 dagdelen 1 op 1 observatie en rapportage technieken zodat men groeit in de hostmanship. De trainingen worden aangepast aan de doelgroep en de functie welke de (toekomstige) gastheer / vrouw gaat
vervullen of al vervult en waarbij de hostmanship verder ontwikkeld gaat worden.

* Bij mensen met een aandoening moeten wij meer dagdelen reserveren afhankelijk van de aandoening en de positionering op het werk/ in de groep waarbij wij de deelnemer intensief zullen begeleiden.

* Bij complexe situaties waarbij teams niet goed samenwerken of er een disharmonie is tussen de opdrachtgever en het team hebben wij meer tijd nodig om tot een goed resultaat te komen. Hierbij adviseren wij om voor de training start vanuit prof- hostess een mysterie guest bezoek te laten plaats vinden .
Daarbij zal een rapport worden geschreven waardoor wij ons kunnen richten op de zichtbare en onderhuidse problemen binnen de teams.
In dit geval proberen wij een brug te slaan tussen teams en opdrachtgevers . Dit is een intensief traject.

Wij hebben o.a. getraind
– Alle KPMG XL shops in Nederland
– Hostessen op het hoofdkantoren van Nederlands grootste telecombedrijf
– Vanuit een bekende bank een hospitality training aan de beveiliging
– De herintredende dames van Mama taxi in Rotterdam

Wij verzorgen ook lezingen over hospitality.